fredag 31 december 2010

Julen vara ända fram till påska..

Julen hos Familjen Nilsson var underbar.
Den började med paket öppning på morgonen och fortsatte hela helgen med trevligt sällskap, god mat och underbart fina julklappar.

Jag är alltid stressad innan jul och det var jag även iår..men under julhelgen släppte det då sällskapen var så underbara och allt var lugnt, avslappnat och helt enkelt underbart :)

Barnen fick så mycket fina paket. Leo fick en motorsåg som han förälskade sig i. Hihi så gulligt. Och Lucas fick en massa lego som han byggde ihop under helgens gång. Även jag fick underbara paket av Peter och barnen. Fick en ny elvisp med stativ som är perfekt, parfym och en massa mer. I love christmas :)

Julafton firades hemma hos oss med Peters mamma och Peters syster med familj. Mat, fika, paket och lovely sällskap :)

Juldagen spenderade vi i Linköping med min bror, hans sambo och så klart mamma och pappa. Lovely. Trots att vi bävat inför resan så vart det helt underbart. God mat, fika underbara paket och mycket trevligt sällskap. Jag fick en ny Marimekko skål i storlek större...ÄLSKAR dom skålarna och av I och V fick jag ett Thomas Sabo armband med 2 berlocker. Jag har ju redan ett men nu pryder Sabo båda min handleder. Lovely helt enkelt.

Annandagen begav vi oss till Hökåsen för det sista julfirandet för året. Då hos Peters syster och hans pappa och fru kom dit också. Det vart inte julmat utan kött, potatis och sås..mums mums mums. Och det hela avslutades med kladdkaka. Mycket gott och mycket trevligt.

Efter denna helg var vi dock helt döda :)
Peter och barnen har varit lediga denna vecka medans jag gjort min sista vecka på VPL och nu återgår till vardagen på OS :)

Igår åkte barnen till mamma och pappa och vi är alltså barnlediga detta nyår.
Lovely.
Vi ska spendera den med Familjen G. Super trevligt. Vi ska ta med efterrätten och bubbel.
Tyvär kan jag inte skriva här vad efterrätten blir men kan garantera att det blir gott...eller gud jag hoppas det blir gott. Har aldrig gjort det förut...men herre gud..hur svårt kan det vara ;)

Kommer bli en super trevlig kväll som det alltid blir med goa vänner.
Imorgon är det bokat slödag och fet pizza till kvällsmat.

XOXO

tisdag 21 december 2010

Tomtebrev

I söndags gick Peter och pojkarna och skickade brev till Tomten.
Lucas hade gjort ett brev där han berättade att han tyckte Tomten var bäst och ritat en super fin teckning, sen hade han gjort ett julkort och ett julflygplan.
Ingen önskelista hade han skickat utan han ville bara tacka Tomten för att han finns.

Leo hade också ritat en teckning och jag hjälpte honom att skriva brev.
Och så skickade han med sin napp. Så ja...nu har han varit utan napp i 2nätter och det går ganska bra. Han är dock lite upprörd för han vet att han hade 2 nappar och han skickade bara 1.
Vi har gömt en napp utifall att men jag sa att jag la ner den andra nappen men han går inte riktigt på det. hur som helst har det gått ganska bra...han kan få stunder då han ser mycket bister ut men det går ganska fort över. Han är såå duktig den lilla sötnosen.

Jag hade inga kuvert att skicka allt i så jag tog 2st presentpåsar och gjorde om till paket till Tomten :) Han blir nog super glad ;)

Veckan far iväg i rasande fart och snart är det dax att stressa iväg till julfirande.
Vi har julafton hemma hos oss med delar av Peters familj, sen bär det av till Linköping på juldagen för min familj och sen på annandagen så blir det med resten av Peters familj hemma hos hans syster.

Förra året hade vi en underbar jul då vi fick fira allt firande hemma hos oss och fick en egen dag hemma då vi inte hade något firande juldagen. Lovely.
Men detta året blir också mysigt och det är inte alltid lätt att få ihop så alla kan ses hur enkelt som helst. Längtar till julaftonsmorgon.

XOXO

fredag 17 december 2010

Veckan som gått


Veckan som gått har farit fram i rykande fart.
Tycker att det bara är måndag/fredag nu för tiden och resten av veckan är i en snabbspolande dimma.
Ohh det där lät skumt kanske....
I måndags var det fika heeela dagen.
Började med luciafika på jobbet...gick vidare till jobb fika och då stod jag för fikabrödet. Som jag skrev förut så hade jag enbart lyckats med saffrans Cupcakes och här är dom ;)
bedårande och mycket goda.
På eftermiddagen var det fika på Leos dagis som jag också skrivit redan...gud vad jag är tjatig.
Ja det var måndagen...tisdag kommer jag inte ihåg (guldfiskminne)....onsdag har jag skrivit om med Jujutsiavslutning.....torsdag...I have no idea..(undrar om jag håller på att bli dement...eller vänta nu....skriver om torsdag.
Igår när vi ätit kvällsmat tog jag mig en tur till Ikea. Lite halvt busväder...eller iallafall dåligt väglag var det. På hemvägen vart jag omkörd av 2 lastbilar som kastade upp massor med modd på min redan smutsiga vindruta...detta slutade med att jag såg nada. Inte ett smack så jag.
Visste inte om spolarvätskan skulle frysa heller om jag sprutade på det men körde för fullt med vindrutetorkarna och till slut fick jag fram min vindruta igen.....och upptäckte att jag befann mig i en helt annan fil på motorvägen. Hmm livrädd blev jag. Dock inga bilar i närheten...hade annars varit bra dock då jag kunde ha använt dom som koll på vart jag skulle vara.
Shit...ville parkera och gå därifrån. Men det gick ju bra..och jag lärde mig att prova spolvätskan...kan knappast bli sämre ;)
Idag hade jag en sådan där dag...när man skulle ha legat kvar i sängen och inte klivit upp.
Men nu....efter ljuv musik och en hel del peppande och kramizar från goa människor känns det bättre. Man får ha sådana dagar ibland helt enkelt. Barnen har haft fredagsmys och Leo var så himla trött så han somna strax före 6. Jag har julpysslat, lyssnat på musik och städat lilla toaletten.
Nu är det vuxenfredagsmys som gäller strax. Film, chips, dip och Loka. Är törstig.....
XOXO

torsdag 16 december 2010

Avslutning


Igår hade Lucas avslutning med Jujutsin. Här motager han sitt röda märke som ska sättas på hans bälte. Dålig bild då jag glömde kameran och fick fotta med Iphonen men så får det va :)
Han var mycket stolt och ivrig och pratade om sitt märke heeela kvällen.
Nu är en jul uppehåll och sen drar det igång igen.
Han tycker det är jätte kul och är såå ivrig att få åka iväg på onsdagarna.
Och han har lärt sig mycket även om han fortfarande är lite busig och ivrig när han är på träning men det går nog över efterhand. Han är ju fortfarande ett barn och barn är lekfulla och impulsiva och fulla av spring.
Annars hos Familjen Nilsson så springer tiden iväg. Snart jul och vi har inte köpt gran ännu.
Hoppas på likadan tur som förra året då Peter fann den sista julgranen som var helt underbar och perfekt. Vi får väll se vilken tur vi har iår :)
Pyssel och bak har det blivit dåligt med. Hade en otroligt dålig helg då jag skulle baka avslutningsfika till jobbet men allt gick åt skogen nästan. Fick dock med mig saffrans Cupcakes med marschmallowsfluff på och det var en hit. Mycket mycket gott. Lägger in en bild vid tillfälle ;) Är lite trött på bakning för tillfället dock efter att ha bakat sjukt mycket cupcakes på sistone....men lusten kommer nog åter snart hoppas jag.
Vill göra godis och något nytt bakverk.
En hel del julklappar är införskaffade och har en del kvar.
ÄLSKAR att köpa presenter och är nöjd med det jag köpt so far.
Imorse skulle det med fika till Lucas, dom har utflykt på torsdagar.
Leo tycker det där är lite orätvist ibland och imorse gick han till kylen....tog en öppnad Loka pet-flaska och tog med sig det till dagis. Han skulle ha det på SIN utflykt. Berättade detta för fräken och det var helt ok. Nyttig utflykt. Lucas skulle nog iof ha blivit super ledsen om han fått en avslagen Loka till utflykt. Jag hade packat ner limpsmörgås, clementin och varm choklad till honom.
XOXO

torsdag 9 december 2010

Mys på en torsdag

Idag hade vi julbord på jobbet. Jag valde i sista minut att hoppa över då jag börjar känna mig krasslig och hade en elak huvudvärk.

Istället tog jag med barnen på Torsdagsmys på Pizza Hut.
Mums vad det är gott...ljuvligt gott.

Lucas åt pizza och resterna av Leos pannkaka (Leo tog alltså pannkisar och gladd) och själv tog jag en pizza med ost och parmaskinka. Helt underbart. Och jag vart super mätt.

Barnen tog mjukglass till efterrätt och fyllde på en extra portion åxå.

När vi skulle hem hitta jag inte ut ;)
Tyckte utfarten såg så himla smal ut men fann ingen annan utväg och ingen skylt heller så jag körde på. Snöigt och lite dålig sikt gjorde inte saken bättre men ut på storvägen kom vi till slut :)

Väl hemma kröp vi upp i soffan och kollade på kvällens avsnitt av julkalendern och nu sover barnen gott i sina sängar. Och jag ska snart ta en kopp te innan jag rammlar isäng.

Peter är på julbord med sitt jobb och jag hoppas dom får en trevlig kväll.

XOXO

lördag 4 december 2010

Lördags mys


Underbara lördag började med att jag fick sovmorgon och väcktes till en frulle med nybakat bröd ( var fryst lyxbröd) och nykokat kaffe. Ljuvligt.
Sen vart det tok mycket stress då alla CC skulle dekoreras. Men fina vart dom och jag hoppas familjen N-S vart nöjda. Hann dock inte ta kort på dom. Inte hann jag stanna och fika hos dom heller.
Vidare till Erikslund och dom första julklapparna vart inköpta. Nu är jag igång ;)
Sen hem en sväng och sen vidare till finaste E med Lucas för fika och lek. Lucas lekte med A och jag och E och hennes M fikade. M hade gjort Tiramisu som var helt ljuvlig.
Sen hem och skicka iväg Peter som skulle på killkväll med bowling.
Och nu har jag sjunkit ner i soffan med en kopp te. Hade planerat att dricka lite vin och äta ost och kex men orkar inte. Imorgon blir det tidigt upp, baka, städa och fixa...sen en sväng med Peters mamma till Toys r us för barnens julklappar. På eftermiddagen får vi fika besök och sen var det visst måndag igen. Gud jag skulle behöva en helg dag till helt enkelt. :)
XOXO

onsdag 1 december 2010

1 December och julkalender time

Lucas kunde knappt sova igår kväll då han visste att han idag skulle få se hans julkalender (han visste inte att han skulle få 2st av oss). Han har frågat och frågat men jag har inte visat ;)
Leo hade inte så stor koll på att det var dax idag.

Det var Leo som kom ner först..han trodde det var spel och ville spela.
Jag visade honom att det var julkalendrar och han vart super glad.
Han öppnade alla 3 luckorna direkt och sa tack tack och kramades.
Han tackade även Peter och Lucas (Lucas hade köpt julkalender med godis till Leo och honom).

Jag gick upp och väckte Lucas och när jag sa att det var dax att kolla in kalendern flög han upp ur sängen helt lyrisk. Mycket glad och tacksam.

Älskar att köpa dessa julkalendrarna och finna lite speciella...som inte finns överallt.
Lucas hade pratat om Lego men det är ju den enda han ser...eller Playmobil.
Iår fick dom (av mig och peter) 1st Pokemon kalender och 1st Play-doh kalender.
I PLay-doh kalendern finns det en snöglob där man kan spara det man gjort i leran så den inte torkar. Sååå himla gulligt. Och så är det flera småsmå burkar med lera som är som julkulor.
En helt perfekt julkalender enligt mig ;)

När jag kom till dagis och skulle lämna Leo var det en pojke och hans mamma där samtidigt.
Jag har ingen koll egentligen på alla barn på Leos dagis men vet att denna pojken är ny och inte pratar så bra svenska. När Leo såg honom sken han upp och pojken sprang fram och kramade Leo. Dom pratade på på sina egna språk och den andra pojken sa "Mamma Mio come on" så sprang dom iväg och Leo lämnade napp och snutte (som han annars vill ha med sig in) vinkade lyckligt och snabbt och sen for dom 2 pojkarna iväg. Så himla mysigt att se dessa små pojkar leka och busa. Leo har ju problem med sitt tal (även om det kommer fort fort nu) och jag förstår om det då är lättare för dom 2 pojkarna att förstå varann och ha tålamod. Mamma mio är förövrigt 2 ord som Leo säger då och då. Vi tränade på det i sommras när vi ville att han skulle säga faster Mia..det var helt enkelt lättare att säga Mamma Mio...nu säger han dock Mia men inte faster.

Ikväll är det Jujutsi för Lucas och första träningen med hans dräkt.
Peter var och köpte den i måndags och Lucas vart lyrisk när han provade den.
Den är lite stor men Herr Spinkis får helt enkelt växa i den ;)
Han älskar verkligen träningen och förra veckan följde jag med för första gången.
Han var så söt och duktig. Jag glömde bort att kolla ganska ofta då jag hade trevligt sällskap av S och E men då och då tittade jag till honom och mitt hjärta fyldes av stolthet och värme.
Min lilla kille är stor :)

XOXO