onsdag 3 mars 2010

Ta inte kärlek förgivet...


Det finns ingen som helt kärlek som kan tas förgivet. Varje relation behöver vårdas. Inte ens en relation mellan förälder och barn kan tas förgivet utan behöver vårdas ömt hela livet.
Idag kommer barnen hem efter några dagar hos mormor och morfar.
Dom tar inte sin relation med barnen förgivet utan har vårdat och byggt upp den ändå sedan födseln och det har gett utdelning i en mycket fin och vädefull relation.
Dom känner barnen utan och innan och följer deras utveckling och framsteg.
Belöningen är kärlek, respekt och att barnen älskar att vara där.
Dom är inte bara roliga morföräldrar utan tar fighter precis som hemma i vardagen men leker och har mys åxå självklart..som hemma fast på mormor och morfar vis.
Dom har en ork och ett tålamod som inte finns hemma i vardagen men vet också hur vardagen ska se ut och vad vi som föräldrar tycker är rätt och fel.
Mamma sa en gång att man måste ta vara på varje tillfälle som ges och inte ta något förgivet för en dag kommer dom inte tycka det är lika roligt att åka till mormor och morfar...och tiden går fort. Precis så som en dag vill dom inte hänga hemma med mamma och pappa...då vill dom ge sig ut i världen på egna äventyr och då är det viktigt att man byggt en relation..så dom kommer tillbaka..så dom vill dela med sig om vad som händer i deras vardag och fråga om råd (om det behövs;)).
Oj mycket som ville ut nu. Men jag vill påpeka det igen...Ta ingen kärlek förgivet för då står man själv där en vacker dag. Kan låta manipulativt men det är sant...inget är gratis här i livet. ...inte kärlek och inte respekt...inte ens mellan ett barn och en förälder...det måste förtjänas.
Tack mormor och morfar för att ni finns ;)
Tack P för att du är en underbar pappa och make.
Och tack underbara L och L för att ni är just mina ungar ;)
XOXO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar