Denna vecka finns ingen bild på själva kakan men den kommer när jag hunnit baka den...men måste ända dela receptet med er.
Halloncheesecake
i portionsformar
6-8portioner
Du behöver:
Botten:
200gr Digestivekex
1 ägg
Fyllning:
3 blad gelatin
3dl hallon (ca175gr)
4 dl creme fraiche
1dl strösocker
Några hallon att dekorera med.
Gör så här:
Krossa kakorna till fina smulor tillsätt ägg och arbeta ihop till en massa. Tryck ut massan i små portionspajformar. Grädda i mitten av ugnen i 200grader i 8-10min eller tills bottnarna fått färg. Låt svalna.
Lägg gelatinbladen u blöt i kallt vatten. Pressa hallonen så att kärnorna försvinne genom en sil. Vispa samman hallonen med creme fraichen och strösocker i en kastrull. Hetta upp tills blandningen börjar ryka. Ta bort kastrullen från plattan, skaka av vattnet från gelatinbladen och vispa ner dom i hallonsmeten. Blanda noga och fördela sedan smeten i formarna.
Låt svalna och sedan in i kylen ett par timmar.
Hoppas det smakar.
XOXO
Låter jättegott! Måste testas inom kort.
SvaraRaderaHar lagt till mig som följare av din blogg så jag inte missar nåt:) Ha en trevlig helg! Kram
Ohh ja gör det..mums mums.
SvaraRaderaVad roligt..välkommen som följare ;)
Ha en toppen helg.
Kram kram