onsdag 23 maj 2012

Jättegott :)


Färgsprakande och vackra förpackningar med denna loggan som ni ser här ovan har börjat poppa upp i butikerna runt om i Sverige. Jag blev super nyfiken och älskar förpackningarna.

Jättegott by Tina Nordström är ett mycket bra och enkelt koncept som går ut på att göra maten enklare, utan onödiga tillsatser, inspirerande och helt enkelt Jättegott. Det är super fina påsar med kryddblandningar som ger det lilla extra till både vardagsmaten men även till fin maten.
Många är stressade över maten idag och att då hitta på nya roliga rätter är inte alltid så lätt.
Med dessa kryddblandningar så  får man en enkel knuff men utan krångligheter.
 Allt detta i underbara förpackningar som gör mig glad och får mig att tycka att det är lite spännande att fixa vardagsmaten igen.. Det finns massor att välja på och allt är uppdelade i olika kategorier.
Det är kryddblandningar som ger ett nytänk på den vanliga maten och so far underbart gott.

Jag kommer under sommaren testa olika sorter från Jättegott och ni kommer att få följa mina tester här på bloggen. En del följer jag receptet på förpackningen men någon kanske jag mixtrar lite med :)
Super spännande iallafall och det är en underbar färgklick i vårat kök :)

Hur startade det hela?
På deras hemsida skriver dom så så perfekt så jag tar och kopierar detta helt enkelt:


Under de senaste åren har Tina, förutom en mängd TV-produktioner, bland annat gjort matreportage i tidningar och medverkat i olika företags- arrangemang. Tina föreläser en hel del och pratar mycket kring smak och inspiration i köket. Det var just under en föreläsning om smak under våren 2010, som idén om konceptet föddes. Tina hällde ett rejält gäng blandade kryddor i maten som tillagades på scenen, för att visa hur man bygger upp smaken i olika rätter på en restaurang. Det gick ett sus genom publikhavet, för så kan man ju inte göra... och det var där och då beslutet togs att med ett eget varumärke inspirera konsumenter i köket med smaken som budbärare.
En kontakt togs med gode vännen Jonas Ringnér, som varit marknads- & försäljningsdirektör i ett antal företag inom dagligvarusektorn, och som sedan 2002 driver en varumärkesbyrå i Helsingborg. Tillsammans startade de bolaget Tasteful Concepts Nordic AB och varumärket Jättegott registrerades.   I teamet finns även Benny Cederberg, en meriterad kock som bland annat varit lagkapten för Svenska kocklandslaget och vunnit OS och VM guld i matlagning. Benny är vår smakguru och arbetar mycket med produkt- utveckling och kvalitetssäkring av koncepten. Martin Holmqvist är ekonomen och siffrornas bäste vän och tillika Tinas man.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar