lördag 27 augusti 2016

Första veckanKan inte riktigt fatta att jag bara jobbat en vecka som lärare.
Veckan har gått rasande fort och jag har lärt mig så otroligt mycket redan.

Början på veckan körde jag 1000% men det höll inte alls...igår var jag så slut mentalt så det var ett under att jag ens hittade hem.
Men veckan har inte bara sugit musten ur mig utan jag får även energi av det...jag vill utvecklas...jag vill förbättra mina lektioner och jag vill få mer flyt i mitt arbete.
Jag önskar att läroplanen i mina ämnen var enklare eller iallafall mer uppstyrt per år..men är så otroligt tacksam för mina underbara kollegor som finns där för mig och hjälper mig och peppar mig.

Har nu träffat alla mina klasser och är på god väg att få ett hum om dom.
Så otroligt många olika elever och jag längtar efter att få lära känna dom mer och att faktiskt få lära dom något.

Veckan har varit en känslomässig berg och dalbana verkligen men alla känslor knöts ändå ihop väldigt fint på fredagen och även om jag var helt slut och verkligen längtade efter helg så ska det bli super skoj med ny vecka nästa vecka.

Mycket behöver fortfarande falla på plats och denna veckan har jag haft otroligt mycket hjälp och jag vet att det är en hel del uppgifter som jag fortfarande inte kan göra pga att min dator inte fungerar helt. 

Jag känner att jag kan fixa detta...jag kan vara lärare...få ihop vardagen och alla intressen ;)
Men det kommer behövas planering, delegering och lite tid så allt får falla på plats.
Jag är tacksam över att jag har en underbar familj och ljuvliga vänner som finns här och jag ska försöka att påminna dom ofta om hur mycket dom betyder.

Jag har fortfarande svårt att fatta att jag är lärare och ibland när eleverna ropar "fröken" till mig så tar det ett tag innan jag förstår att det är mig dom ropar på.
Har pratat med mina kollegor under veckan om just hur lång tid det tar att liksom hitta sin roll och dom flesta säger ändå att det tar ca 2år.
Jag förstår att jag länge kommer ha upp och nedgångar men efter denna veckan känns det ändå som om jag landat lite...förstått vad jag behöver träna på...lite mer hur jag behöver lägga upp lektionerna och jag tycker jag har en ganska bra bild av många av mina elever.

Som jag skrev förut så känns det mer som om jag jobbat 5 månader mer än 5 dagar.
Ska bli så spännande att se vart jag är om just 5 månader.

Bloggen kommer nog ännu mer hamna efter.
Finns sååå mycket jag vill blogga om men det får helt enkelt passa just nu.
Jag vet ju vad jag gjort, vad jag gillar och så.

Kanske blir bloggen även lite som en ventil just nu...eller en dagbok.
Någonstans där jag får hur mig hur jag känner och vad som händer...och nu tänker jag jobb.
Hmm ja vad som händer med bloggen får vi se helt enkelt.

Ville bara titta in och tala om hur stolt och lycklig jag är över mitt val...valet att ta ett steg ut i ovissheten. Jag gillar verkligen mitt jobb och att få jobba med barn..ja det är både utvecklande, kreativt och väldigt väldigt känslomässigt.
Ingen av mina dagar denna veckan var tråkiga.

Heja heja alla lärare ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar