torsdag 21 juli 2011

Fru Cupcakes & co undersöker Sverige

Igår åkte vi först till Katrineholm för fika hos mamma och pappa.
Sen åkte vi allihop till Julita.
Det ligger idylisk i vackra södermanland.
Och där bor Pettson och Findus i ett bedårande litet litet hus med sina höns. Det kostar 20kr för barn och 80kr för vuxna att gå in och det finns en hel del för barnen att göra.
Om dom tröttnat på att leka med Pettson och Findus finns ett lekhus där dom kan klä ut sig, snickra, måla och leka. Det finns även en lekhörna ute med en gammal traktor, trähäst och mycket mer. Det är mycket gräsytor, museer och en gammal kyrka med en önskebrun i huset brevid.
Det är så himla vackert där och jag är lite ledsen över att jag glömde min kamera men vi kommer garanterat åka dit igen då barnen inte hann göra allt dom ville.
Ett STORT minus är dock maten.
Inne på området finns ett fik som bla har mackor men det är jätte dyrt.
Sen finns det en resturang brevid som har lunchbuffe. Det var dock den sämsta buffen jag ätit och det finns ingen mat på buffen som är barn anpassad. Barnen fick köttbullar med potatispure och det var så lite pure så så det kan inte ha varit mer än en matsked som dom smetat ut. Det gjorde dock inget för barnen tyckte inte om den. Hade vi vetat hur dåligt det var hade vi inte ätit där. Mamma gillade dock maten men jag och pappa var missnöjda. Gick därifrån...inte så mätt och dessutom med ett ganska stort hål i plånkan. Ska ni åka dit så ta med picknick eller åk iväg en sväng till Julita och Ica och köp mat där. Nästa gång tar vi med picknick och då kommer allt vara kanon bra :)
Kan varmt rekomendera Julita om man tar med egen mat.
Är det en fin dag så kan man sitta och sola på gräset och barnen är upptagna länge länge.

Tack mamma och pappa för en underbar dag och tack Pettson och Findus för att vi fick komma och besöka er....vi ses snart igen :)

XOXO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar