torsdag 10 december 2015

Japansk Vintermiddag på Yasuragi

För ett tag sedan checkade jag och Tania in på ljuvliga Yasuragi för att ladda batterierna och jag ville även visa Tania det ställe som gjort mig hejdlöst förälskad och där jag laddar batterierna.
Kommer ett inlägg till enbart om våran övernattning.

Fram till den 21/12 kan du äta Japansk Vintermiddag på Yasuragi.
Det är deras variant på julbord och det är helt magiskt vackert, gott och väldigt speciellt.

Jag tyckte upplägget för vintermiddagen var väldigt lyxigt.
Du börjar med att ta från en buffe med kalla rätter.
Här finns sashimi, wasabistömming, ceviche, kimchi, ikasallad, sjögrässallad, sotad tonfisk, kalvrostbiff, edamame och olika sorters sushi och kalla såser.
Allt vackert upplagt och som ett stort konstverk.
Kalvrostbiffen var en av mina favoriter...den var gudomligt god ihop med en misodressing men åt även sushi och lite olika sallader.

Efter det var det dax för varmrätterna som serverades vid bordet.
Varje rätt hade ett eget fat och det doftade ljuvligt.
Det fanns dumplings (både kyckling och grönsaks), skaldjurscroquette, friterad tofu, nudelsallad, laxspett och även en tallrik med något carpaccioliknandekött på en bädd av grönsaker.
Jag är inte förtjust i skaldjur men alltså den där croquetten var magisk...så himla god.
Dumplings är något jag börjat gilla just på Yasuragi....fräscht och mumsigt.
Nudelsalladen var perfekt som tilltygg och bröt av bra.
Allt var som konstverk och otroligt gott och väl tillagat.

Det som är ljuvligt med japansk mat är att du inte blir däst som med svensk mat.
Man blir mätt men inte matkoma på samma sätt.
Underbart och snällt mot både mage och själ.

Efter den underbara maten väntade en dessertbuffé utan dess like.
Allt otroligt vackert upplagt och dekorerat.
Litchisorbet (den rosa bollen), olika sorters frukt, honungsrostade nötter, blodapelsin- och ingefärsgelé, vit fudge med pistagenötter, mörk choklad med yuzutryffel, vit choklad med sakura, chokladbräck med puffat ris och torkade bär, bräck med grönt te, mandelbiskvier med umehusmörkräm, yuzucurd med maräng, chokladkräm i chokladkopp och vaniljkräm med shizohallonsås.
Fatet med efterrätter var välfyllt och makalöst gott.

Litchisorbet var nog den som förvånade mig mest.
Otroligt fräscht att bryta av det söta med den.
Den smakade mycket blomma och otroligt uppfriskande.
Men som ni ser på min tallrik så fick jag med mig en hel del mumsiga saker som lätt slank ner i magen.

På Yasuragi kan du alltid vara säker på att få magiskt vacker och vällagad mat med bra råvaror.
Mycket kärlek läggs inte bara på maten utan även på upplägget.
Jag hoppas innerligt att Vintermiddag är något återkommande på Yasuragi för det var underbart på flera plan.
Jag hade gärna sett liiite mer kött men förstår att fisk är mer japanskt och jag respekterar det ;)
Och servicen är som alltid toppklassig och miljön avslappnad.

Vill ni ta en paus innan julen eller varför inte ta upptäcka julbord på ett nytt sätt så snabba er att boka in er på Yasuragi innan den 21/12.
Denna middag kickade igång mina smaklökar och då fanns det ändå en hel del som jag inte äter normalt. Men man måsye våga prova...ibland kan det verkligen vara värt det...precis som här.

Toppklass fina Yasuragi

1 kommentar:

  1. BlueHost is ultimately one of the best website hosting company for any hosting services you might require.

    SvaraRadera