torsdag 30 augusti 2012

Fru Cupcakes testar Satake

2009 presenterades en ny serie från Satake med blad i Hi tech-keramik och handtag i traditionell japansk design som ger ett perfekt grepp.
Dessa knivar är till dig som vill ha en vass kniv men vill slippa slipa helt enkelt.
Hi tech-keramik är näst intill det hårdaste som finns. Endast diamant är hårdare.

Dessa snyggingar har fått flytta hem till Familjen Nilsson och vi har testat dom.
För mig var det kärlek vid första ögonkastet då det vita bladet och skaftet gör dom otroligt stilrena och vackra. Dom finns i svart också och dom svarta är ännu tåligare.
Det vita bladet får iof kniven att kännas som en leksakskniv men döm inte...den är sylvass och skär perfekt genom grönsaker, kött och även bröd.

Dom blir inte slöa och det går utmärkt att diska dom i maskinen.
Våra knivar används dagligen och det är en fröjd att använda dom.
Kniven känns lätt i handen men man har ändå ett stadigt grepp.
Dessa knivar ska inte användas på tex fryst, räkor eller andra hårda produkter.

Lite kul är att materialet i bladet även används till bottenplattorna i NASA´s rymdskyttlar och till bromsbeläggen på Ferrari då dom är så tåliga. Så nära kommer jag komma rymden och även Ferrari ;)

Vill ni ha en underbar kniv i köket som inte behöver slipas så ska ni satsa på dessa snyggingar helt enkelt.
Man kan slipa dessa och då med diamantbryne.

Fru Cupcakes hjärtar Satake helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar