onsdag 14 oktober 2009

Kladdkaka






Tänkte dela med mig av mitt sätt att göra kladdkaka. Det blir sjukt gott och serveras gärna med en hallonsås hos oss.





Recept:


2 ägg


100gr smör


1msk vaniljsocker


2dl vetemjöl


ca 0,5dl kakao (jag tar tills det ser bra ut i färgen)


1tsk bakpulver


2,5dl strösocker


och 0,5tsk salt



Smält smöret, blanda allt i en skål.


Häll i en smord form och in i ugnen på 175 grader tills kakan är fast. Ta en sticka och stick ner i mitten, det ska inte vara smet på den.


Ta ut den och låt svalna, ta INTE bort sidan om ni har en sådan där det går.


Nu kommer vi till det riktigt mumsiga på denna kaka...toppingen.


Gör så här:


100gr valfri choklad


0,5dl grädde


en liten klick smör (ca 1 msk)


Smält detta på vattenbad, låt svalna en liten liten stund. Ska precis bara svalna.


Häll sen över kakan och låt allt svalna, helst ca 1 timme i kylen.


Servera med hallon eller hallonsås.


Prova er fram och lycka till


XOXO

2 kommentarer: